köksfönster

Fönsterbyte Sundsvall

Vi vet hur fönster matchar både husets exteriör och dina krav på funktion

Vad behöver du tänka på inför ett fönsterbyte i Sundsvall?

Första steget är självklart valet av fönstertyp: aluminiumfönster, träfönster eller PVC-fönster? Efter du valt och kontaktat företaget som ska byta fönster åt dig är det egentligen inte så mycket mer än följande:

  • Ta ner gardiner och gardinskenan vid de fönstren som ska bytas

  • Ta ner eventuella föremål på fönsterbrädan såsom krukor och lampor

  • Flytta på möbler och mattor från området där fönstrena ska bytas

vardagsrum med ljusinsläpp
sovrum med fönster

Varför ta hjälp av oss när du ska byta fönster i Sundsvall?

Med nya fönster kan du spara energi, minska buller och skydda mot solinstrålning samtidigt som mindre putsning krävs. Fönsterbyte i Sundsvall är något som vi på Grönborgs Bygg kan och har lång erfarenhet av. Du som kund står alltid i fokus och vi hjälper dig med allt ifrån val av fönster till att flytta en otymplig möbel om det behövs. Vi sköter processen från start till slut. Det enda du behöver tänka på är ovan nämnda punkter. Är du intresserad av ett gratis hembesök och en offert på vad det hade kostat, ta kontakt med oss.

Fönstrets energivärde?

Den värme som passerar en byggnadsdels yta, relativt till dess storlek och temperaturskillnad mellan in- och utsida, mäts i U-värde. På så sätt kan byggnadsdelens värmeisolerande förmåga beräknas. De bästa fönstrena i denna aspekt har ett U-värde på 0,9 jämfört me ett kopplat tvåglasfönster med vanligt glas som har U-värde kring 2,9 (Byggahus, 2020).

fönsterbyte
fönsterbyte invändigt

Vad kostar det att byta fönster för dig som bor i Sundsvall?

Priset för ett fönsterbyte kan skilja sig åt väldigt mycket beroende på många olika faktorer bland annat valet av fönster. Tar man en normalstor villa som exempel hade ett fönsterbyte legat på någonstans mellan 100 000kr - 300 000kr beroende på design och material av fönster. Generellt sätt brukar vi förespråka PVC fönster då det är riktigt bra kvalite till ett väldigt förmånligt pris. Väljer du istället träfönster eller aluminium fönster kan du räkna med en något högre prislapp.

Val av fönster

PVC fönster är en fönstertyp som består av profiler gjorda av materialet PVC eller polyvinklorid som det egentligen heter. Polyvinklorid är ett av de mest använda plastmaterialen i världen framförallt inom just byggsektorn. Det är även den plast som orsakar lägst koldioxidutsläpp vid tillverkning. Fördelarna med PVC-fönster är:

glasfönster

PVC-fönster

PVC-fönster är det mest miljövänliga alternativet på marknaden. Unika egenskaper medför gynnsamma fördelar.

Läs mer om PVC-fönster

flera träfönster

Träfönster

Träfönster har egenskaper som isolerar både ljud och värme på ett bra sätt. Krävs dock mer underhåll än andra alternativ.

Läs mer om träfönster

aluminiumfönster

Aluminumfönster

Lite underhåll och eftertraktade egenskaper. Kvalitén gör dock att dessa ligger i den högre prisklassen.

Läs mer om aluminiumfönster

Hur går det till när du anlitar oss för ett fönsterbyte i Sundsvall?

1. Hembesök

Vi besöker dig om du bor i Sundsvall med omnejd och går igenom just dina behov och lösningar anpassade för dig och ditt hus.

2. Offert

Efter besöket sätter vi ihop en offert samt en beskrivning av hur utförandet kommer se ut.

3. Utförande

Vi utför arbetet med hög kvalitét och nogrannhet. Vi ser också till att följa tidsplanen.

4. Kundnöjdhet

Vi strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar med ett snabbt och fint resultat.

Vad kostar tjänsten?

Vi jobbar alltid med fasta priser för att du som kund ska känna dig trygg med vad det kommer att kosta och vad du får för pengarna. Vi kommer alltid ut i första hand och gör ett gratis hembesök. Boka ett hembesök med en av våra experter redan idag så hjälper vi dig.

KONTAKTA OSS