köksfönster

PVC-fönster Sundsvall

PVC-fönster är en fönstertyp som består av profiler gjorda av materialet PVC eller polyvinklorid som det egentligen heter.

Vad är PVC-fönster?

PVC-fönster är en fönstertyp som består av profiler gjorda av materialet PVC eller polyvinklorid som det egentligen heter. Polyvinklorid är ett av de mest använda plastmaterialen i världen framförallt inom just byggsektorn. Det är även den plast som orsakar lägst koldioxidutsläpp vid tillverkning. Detta gör PVC fönster till ett av de mer miljövänliga alternativen.

pvc-fönster inifrån
pvc-fönster utifrån

Varför ska man välja PVC-fönster?

Materialets egenskaper gör att fönstrena kräver väldigt lite underhåll. Du behöver inte göra mer än att torka av de då och då med en fuktig trasa och rengöringsmedel vid behov för att undvika bestående smutsfläckar och maximera livslängden av fönstret. I och med materialets egenskaper så är det dessutom väldigt svårt för fönstret att ruttna vilket gör att livslängden för PVC fönster är extremt lång. Vissa menar på att de håller i över 100 år men det kan vi tyvärr inte säkerställa ännu av den enkla anledningen att PVC fönster inte funnits så länge. Generellt sätt brukar vi förespråka PVC fönster då det är riktigt bra kvalite till ett väldigt förmånligt pris. Väljer du istället träfönster eller aluminium fönster kan du räkna med en något högre prislapp.

Viktigt innan val av PVC-fönster

Med PVC-fönster behöver du inte göra mer än att torka av de då och då med en fuktig trasa och rengöringsmedel vid behov för att undvika bestående smutsfläckar och maximera livslängden av fönstret. Till skillnad från träfönster behöver PVC-fönster varken oljas eller målas var 7:e år vilket också bidrar till en bättre miljö då man minskar användandet av miljöfarliga och giftiga ämnen som målarfärg.

Hur går det till när Grönborgs Bygg monterar PVC-fönster?

1. Hembesök

Vi besöker dig om du bor i Sundsvall med omnejd och går igenom just dina behov och lösningar anpassade för dig och ditt hus.

2. Offert

Efter besöket sätter vi ihop en offert samt en beskrivning av hur utförandet kommer se ut.

3. Utförande

Vi utför arbetet med hög kvalitét och nogrannhet. Vi ser också till att följa tidsplanen.

4. Kundnöjdhet

Vi strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar med ett snabbt och fint resultat.

Vad kostar tjänsten?

Vi jobbar alltid med fasta priser för att du som kund ska känna dig trygg med vad det kommer att kosta och vad du får för pengarna. Vi kommer alltid ut i första hand och gör ett gratis hembesök. Boka ett hembesök med en av våra experter redan idag så hjälper vi dig.

KONTAKTA OSS