flera träfönster

Träfönster Sundsvall

Med träfönster blir det enkelt att matcha husets övriga stil och karaktär. Ofta rör det sig om traditionella eller äldre hus.

Vad är träfönster?

Träfönster är precis som det låter där karm och båge består av materialet trä både på fram- och baksidan av fönstret. Utseendet på träfönster gör att dem ofta passar in på mer traditionella eller äldre hus. Valet av fönster är därför viktigt för att matcha husets helhet för att få en enhetlig design som skapar en känsla både inifrån och utifrån då fönstren kan anses som husets ögon och själ.

träfönster inifrån
träfönster utifrån

Varför ska man välja träfönster?

Väljer du träfönster är priset något högre till skillnad från andra material. Valet av träfönster kräver även att du väljer träslag och vilken behandling du vill att träet ska ha genomgått, dessa två faktorer påverkar också priset såklart. Träets egenskaper gör att träfönster ljud- och värmeisolerar väldigt bra men även lufttätheten är mycket bra. Det man däremot måste vara beredd på om man väljer träfönster är att det kräver lite mer underhåll. Behandling i form av målning krävs att man gör med jämna mellanrum allt ifrån 4-15 år beroende på hur mycket påfrestningar fönstrena utsätts för.

Viktigt innan val av träfönster

När man väljer träfönster ska man vara beredd på att det kräver lite mer underhåll än de flesta andra typer av fönster. Målning är nödvändigt att man gör med ett mellanrum på allt ifrån 4 till 15 år, beroende på hur mycket påfrestningar fönstret utsätts för. Det är nämligen just runt fönstret som fukt lättast tränger in i träet och kan orsaka svamp eller röta. Därför är det så viktigt att man sköter om träet och målar om oftar om träet utsätt för mycket slitage som vind och vatten för att undvika att fukt tränger in och orsakar skador.

Hur går det till när Grönborgs Bygg monterar träfönster?

1. Hembesök

Vi besöker dig om du bor i Sundsvall med omnejd och går igenom just dina behov och lösningar anpassade för dig och ditt hus.

2. Offert

Efter besöket sätter vi ihop en offert samt en beskrivning av hur utförandet kommer se ut.

3. Utförande

Vi utför arbetet med hög kvalitét och nogrannhet. Vi ser också till att följa tidsplanen.

4. Kundnöjdhet

Vi strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar med ett snabbt och fint resultat.

Vad kostar tjänsten?

Vi jobbar alltid med fasta priser för att du som kund ska känna dig trygg med vad det kommer att kosta och vad du får för pengarna. Vi kommer alltid ut i första hand och gör ett gratis hembesök. Boka ett hembesök med en av våra experter redan idag så hjälper vi dig.

KONTAKTA OSS